Over de NOvA

Werken bij de NOvA

Vacature secretaris dekenberaad

Vacature secretaris dekenberaad

De NOvA levert een bijdrage aan de kwaliteit van en het toezicht op de advocatuur. Zij streeft ernaar ten behoeve van een goed functionerende rechtsstaat een constructief kritische, proactieve en onafhankelijke rol te vervullen en de toegang tot het recht te borgen.

Toezicht op advocaten is gericht op het bewaken en bevorderen van de kwaliteit en integriteit van de advocatuur en de praktijkuitoefening. De dekens van de 11 arrondissement zijn de wettelijk toezichthouder op advocaten. Gezamenlijk vormen zij het dekenberaad, waarin zij met elkaar overleggen over de wijze waarop zij hun toezichttaken en -bevoegdheden uitoefenen en klachten behandelen. Ten behoeve van de verdere professionalisering van dit dekenberaad wordt bij de NOvA een aparte unit dekenaal toezichtbeleid advocatuur (DTA) opgericht.

Voor de beleidsmatige en organisatorische ondersteuning van het dekenberaad zoekt de NOvA een:

Secretaris dekenberaad

(Den Haag / 32-40 uur per week)

Als secretaris dekenberaad ben je verantwoordelijk voor de goed functioneren (van de vergaderingen) van het dekenberaad. Je bent een sparringpartner voor het dekenberaad en de dekens en bereidt de besluitvorming van de dekens voor dat toewerkt naar een geharmoniseerde toezichtpraktijk. Je draagt zorg voor interne en externe verslaglegging en doet voorstellen voor scholingsactiviteiten in het kader van toezicht. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en uitbreiding van relevante netwerken.

Jouw profiel
De secretaris dekenberaad is specialist in de organisatorische en inhoudelijke begeleiding van besluitvormingsprocessen. Je bent als geen ander in staat te adviseren over veranderingen in de toezichtspraktijk en bijbehorende wet- en regelgeving en de gevolgen daarvan voor het toezicht van de deken.

Verder voldoet de kandidaat aan het volgende:
• Afgeronde opleiding Nederlands recht of bestuurskunde op WO-niveau.
• Beschikt over ten minste 5 jaar werkervaring binnen een bestuurlijk complexe organisatie en bij voorkeur bij een toezichthouder.
• Beschikt over kennis van de Awb en de Advocatenwet.
• Heeft een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en is in staat verschillende (bestuurlijke) belangen af te wegen.
• Heeft het vermogen om beleidsonderwerpen zelfstandig en scherp te analyseren en proactief in te spelen op relevante ontwikkelingen voor het toezicht van de deken.
• Heeft een stevige persoonlijkheid en relativeringsvermogen.
• Is resultaatgericht, proactief, servicegericht, staat open voor feedback en is in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
• Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou een uitdagende functie in een nieuw op te richten afdeling. Naast een goed salaris en 8% vakantietoeslag ontvang je een dertiende maand. Verder heb je recht op een reiskostenvergoeding, bieden wij je een goede pensioenregeling en 31 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. Het betreft in eerste instantie een functie voor een jaar. Startdatum in overleg, maar bij voorkeur zo spoedig mogelijk.

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kan je bellen met Monique Brink (023 – 55 30 180) / Jan Frederik Schnitzler (073 – 69 11 786), voorzitters dekenberaad en kwartiermakers unit DTA. Meer informatie over het dekenberaad.

Je sollicitatie (cv en korte motivatie) kan je per e-mail tot uiterlijk 8 juli 2019 sturen naar vacature@advocatenorde.nl ter attentie van Fiona van Middelkoop, HR adviseur.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.