Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten

12jun

Nieuw dilemma in de DilemmApp: 'Werk en privé gescheiden'

Om de week staat in de DilemmApp een nieuw dilemma voor u klaar. Deze keer de vraag of u uw zoon helpt met een toevoegingszaak terwijl er net besloten is geen toevoegingszaken meer aan te nemen. Wat doet u?

Het dilemma:

'Ik ben advocaat en gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Mijn zoon van 25 heeft problemen met zijn ex-vriendin over de financiële afwikkeling van hun relatie. De ex-vriendin wil geld van mijn zoon, mijn zoon wil zijn spullen terug die nog in het huis staan waar de ex-vriendin is blijven wonen. De ex-vriendin dreigt de spullen bij het grofvuil te zetten als ze het geld niet voor het einde van de maand krijgt. Mijn zoon vraagt mij om advies. Ik denk dat het tijd is voor beslag en dat door die druk de zaak snel geregeld kan worden. Maar is het wel verstandig als ik deze zaak behandel? Mijn kantoorgenoten zadel ik liever niet op met een toevoegingszaak omdat wij net besloten hebben geen toevoegingszaken meer aan te nemen. Wat doe ik?'

DilemmApp uitsnedeWat doet u? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Bekijk ook de slotopmerking van de NOvA bij het vorige dilemma 'Nek uitsteken?'.

2018