Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten

9jan

Nieuw dilemma in de DilemmApp: 'Handje contantje'

Om de week staat in de DilemmApp een nieuw dilemma voor u klaar. Deze keer over de vraag wat te doen met contante betalingen door een cliënt, tegen het licht van een naderend bezoek van de deken. Wat doet u?

Het dilemma:

Ik ben advocaat. Een cliënt die ik bijsta in een fusiezaak heeft al een paar keer verschillende bedragen contant betaald namens de bij de fusie betrokken vennootschappen, in totaal nu voor 5000 euro. De cliënt heeft echter een geloofwaardig verhaal waarom het niet mogelijk is het geld over te maken naar de bankrekening van het kantoor. Een maand later krijgen we de deken op bezoek. De avond voor het bezoek nemen de partner en ik de boeken en het kasboek door. We stuiten op de 5000 euro cash. Volgens de partner mag je tot en met 5000 euro contant geld aannemen. De partner ziet dan ook geen probleem in het contante geld, maar het zit mij toch niet lekker.

Wat doet u? Maak uw keuze uit de mogelijke antwoorden in de DilemmApp en laat eventueel een reactie achter. Bekijk ook de slotopmerking van de NOvA bij het vorige dilemma 'What's in a name'.

2018