Geschillencommissie Advocatuur

Geschillencommissie Advocatuur

De Geschillencommissie Advocatuur is een onafhankelijke instantie, die is ingesteld door de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC) en de Stichting Geschillencommissies voor Beroep en Bedrijf (SGB) in samenwerking met de Consumentenbond en de Nederlandse orde van advocaten.

Zowel de cliënt als de advocaat kunnen een geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Advocatuur. De advocaat neemt het initiatief in gevallen dat de cliënt meent de declaratie van de advocaat of een gedeelte daarvan niet te hoeven betalen.

De Geschillencommissie Advocatuur is alleen bevoegd om een uitspraak te doen wanneer de cliënt en de advocaat schriftelijk hebben afgesproken om de Geschillencommissie Advocatuur een oordeel te vragen bij een geschil. Het kan zijn dat die afspraak al is gemaakt bij het eerste contact tussen advocaat en cliënt. Als een dergelijke afspraak er niet is voordat het geschil is ontstaan, dan kunnen de cliënt en de advocaat alsnog overeenkomen dat de Geschillencommissie Advocatuur een beslissing zal geven.

In de zoekmachine Vind een advocaat kunt u zoeken op advocatenkantoren die aangesloten zijn bij de Geschillencommissie Advocatuur door het vinkje aan te zetten in het zoekscherm: 

Vind een advocaat geschilcomm